أصابع البطاطس المقرمشة بطريقتي الخاصة بالصور والخطوات من مطبخ الاميرة المصرية


اصابع البطاطس المقرمشة من مطبخي

كل واحدة تقدر تبتكر اشياء من نفسها وتعملها وتجرب حتى لو طلعت مش كويسة حتكون اكتسبت خبرة اكيد ... ودي كانت تجربتي والحمد لله نجحت وكانت جميلة

المقادير

عدد من حبات البطاطس 

كوب كبير دقيق

بيضة   ملح وفلفل اسمر






الطريقة 

نغسل البطاطس جيداا   ثم نسلقها في ماء وملح  حتى تنضج





وبدون ان نقشرها نضعها في عصارة البرتقال اليدوي  ونضغط عليها  فتنزل على هيئة بطاطس مفرومة

نضع دقيق على السطح  ونفرم فوقه البطاطس   ثم نضيف البيضة عليها والملح والفلفل الاسمر 

ونبدا في اضافة الدقيق بالتدريج   

وهنا حسب نوع البطاطس  ممكن تاخد دقيق اكتر من الكوب  او اقل  المهم تتكون معانا عجينة نقدر نشكلها اصابع




نرش شوية دقيق  ونشكل البطاطس اصابع  ونثنيها على شكل هلال وممكن نعمل دوائر










نسخن الزيت كويس 

 ونبدا نقلي البطاطس 

ونطلعها على ورق نشاف ليمتص اي بواقي زيت



ودة شكلها النهائي   اكيد  حتعجبكم  بس جربوها



بالهنا والشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :