طريقة عمل بطاطس بوريه باللحم المفروم بشكل جديد من مطبخ الأميرة





دائمة عاشقة للتغيير في كل شئ .. لأن الروتين شئ قاتل للحياة 

ومن الأمور التي طرأت عليها التغيير هي اكلاتي فأحب ان اقدم

كل جديد ومتنوع  وصفات لا تجدونها الا في مطبخ الأميرة


 وصفات بسيطة وسهلة وبأقل التكاليف ويدون تعقيد


وصفتنا اليوم هي  بطاطس بوريه ولكن بشكل جديد جدااااااااا من اختراعي


وان كان  تم تقديمها من قبل فيشهد الله انني لم اراها وقمت بتنفيذها من مطبخي وبمحض الصدفة ومن باب التجديد


المكونات


كيلو بطاطس  _  لحمة مفرومة معصجة _  بقدونس _ ملح _ فلفل _ شطة 

كوب دقيق _ بقسماط_ بيضة _  ملعقة صغيرة عصير ليمون

زيت للتحمير


الطريقة  

تغسل البطاطس كاملة بقشرها  وتسلق في ماء مضاف له ملح لمدة نصف ساعة تقريبا



ثم تنشل وتترك تبرد قليلا وتنزع القشرة وتدهك وهي ساخنة


ثم يضاف لها البيضة وعصي الليمون والملح والفلفل والدقيق وتعجن  

( الدقيق  هنا على حسب نوع البطاطس ممكن نكتفي بكوب دقيق وممكن اكثر )





يقطع البقدونس مع  اللحمة المفرومة المععصجة  ( ممكن بدون بقدونس)


ونبدأ بتشكيلها اصابع ونحشيها  باللحمة ونضغط عليها ونقفلها 


ثم نضعها في البقسماط 


ونقليها في الزيت  




وتقدم ساخنة   وبالف هنا وشفا 

لو عندك اطفال راح يعشقوها  :)



 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :