كنافة بكريمة القشطة البلدى من رحاب البارودي





المقادير

نص كيلو كنافة مقصوصة بالمقص قطع صغير ة اوى 


 
سمن بلدى



 
قطر



 
مقادير الكريمة


 
كوبين لبن حليب


 
100جرام قشطة بلدى 





 
3 ملاعق كبيرة نشا مذابة فى نص كوب لبن بارد 


 
 


نص كوب سكر

 
 


الطريقة 


 
لتجهيز الكريمة نغلى اللبن مع السكر ونضيف له النشا المذابة مع التحريك المستمر 






الى ان يغلظ القوام ونضيف القشطة البلدى ونحركها ولما تدوب نتطفى النار 





ونصبها فى صينية على مقاس الصينية اللى هعنعمل فيها الكنافة 




وندخلها التلاجة تجمد





 
لتجهيز الشراب



 
كوب ونص سكر مع كوب ونص ماء وعصير ليمونة نتركهم يغلوا على النار الى ان يعقد



 
ونتركه يبرد


 
لتجهيز الكنافة نخلط السمن المذاب مع الكنافة المقصوصة ونرتبها 




فى الصينية المدهونى سمن ونضغط عليها جامد ونسويها 



على نار هادية اوى على البوتجاز من 






فوق ولما تحمر نقلبها على الجانب التانى حتى تنضج ونسقيها بالشراب البارد





ولما تهدى نضع الكنافة فوق كريمة القشطة ونزين




بالفستق الحلبى .



1 التعليقات:

Unknown يقول...

بالخطوات المختلفة تابعونا عبر مطبخ باتيه وانتريه نقدم اشهى المأكولات مثل طريقة عمل البيتزا باسهل الطرق للمزيد من الصور التوضيحية تابعونا عبر الرابط
http://www.pntre.com/how-amel-pizza-dough/

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :