البيتزا الايطالى من رابعة هيكل


البيتزا الايطالى
المقادير.
1ك دقيق
خميرة
نص كوب ماء دافىء
2 بيضه
كوب من الزيت
نص كوب لبن او زبادى او معلقتين لبن بودر حسب رغبتك
زرة ملح
زرة سكر
الطريقه .
توضع الخميرة فى مقدار الماء الدفىء مع ذرة الملح والسكر حتى تتفاعل
تضاف الى الدقيق مع بقية المقادير ويعجن وتترك فى مكان دافىء حتى تخمر
لمدة ساعه على الاقل ثم تشكل على هيئة كور وتفرد فى الصوانى
الصلصه.
يوضع قليل من الزيت فى اناء ويوضع به بصله مفرومه مع فصين توم ويشوح قليلا ثم نضيف (معلقة سكر مع زرة ملح - زعتر - قليل من الروز مارى - والفلفل الاسود ) ويقلب ثم نضيف
عصير الطماطم ونتركهم حتى تتقل وتفرد على البيتزا.
ثم يقطع الفلفل الاخضر حلقات والزيتون الاسود المخلى ويرصوا فوق الصلصه وتوضع عليهم الحشوة حسب رغبتك (فراخ - لحم مفروم معصج - ماشروم - جمبرى - تونه ) واخر طبقة بتكون الجبن الموتزريلا انا بحب اعملها بخليط من الجبن الشيدر والموتزريلا
وتدخل الفرن لمدة 15 دقيقه
وبالهنا والشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :