فتة شاورما الدجاج مع صوص الثومية من رحاب البارودي


فتة شاورما الدجاج مع صوص الثومية
نص كيلو صدور دجاج مقطعه شرائح
خل ابيض
ملح وفلفل اسود وربع ملعقة سماق
بصلة مقطعه شرائح
فص توم مدقوق
قرن فلفل حامى 
ثمرة طماطم مقطعه مكعبات

للأرز

3 ملعقة كارى
مكعبين مرقة دجاج
فصين حهبان
2 كوب ارز بسمتى منقوع ونظيف

للثومية

كوب زبادى 3 ملعقة كبيرة مايونيز
3 فص توم كبير مهروس
1 بطاطس مسلوق ومهروس
ملح وكمون وخل وشطة
رغيفين خبز لبنانى مقلى او محمص ومقطع مربعات

الطريقة

ينقع الدجاج فى الخل والملح والفلف الاسود وربع ملعقة سماق ويترك ساعة
نقلى الخبز فى كمية من الزبد والزيت وينشل ثم يوضع مكانه البصلة والتوم وتشوح ثم يضاف الدجاج ويترك ليقى وينضج ثم نضيف الفلفل الحامى والطماطم المقطعه ويقلب ثم نطفئ النار
فى اناء طبخ الارز نضع كمية زيت نباتى ونضيف الكارى ومكعبات المرقة والحبهان ونقلب ثم نضيف الارز ونقلب حت يتجانس ثم نضيف عيار الماء ونتركى لينضج بالطريقة المعتادة
نخلط كل مقادير الثومية فى الخلاط حتى تصبح كريم ناعم
فى وعاء الغرف نرتب الطبقات نضع الخبز وكمية من الشاورما بالصوص بتاعها فوق الخبز ونترك كمية للتزين
نفرش طبقة الارز ثم باقى الشاورما ونجمل بالصنوبر او اللوز المحمص
تقدم مع الثومية

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :