طاجن العكاوى بلسان العصفور من الشيف ايمن العطار

طاجن العكاوى بلسان العصفور
 
المكونات

نصف كيلو عكاوى مقطعه من المفاصل
بصله مفرومه
1 كوب عصير طماطم
ملح وفلفل اسود
جوز الطيب حبهان ورق لوره قرفه وقرنفل وسماق وكزبره ناشفه وكمون
معلقتين زبده
1 كوب لسان عصفور



الطريقه

بنحط البصل مع الزبده على النار مع الثوم المفروم وبنقلب كويس وبعدين العكاوى تتاخد سوتيه معاهم بعد كده عصير الطماطم وشويه مايه وبسيبهم مع بعض ياخدوا غلوتين
بعد كده بهدى النار عليهم لحد ما تستوى العكاوى ببتدى اتبل بالبتوابل اللى قلت عليها وبعدين بحمر اللسان عصفور مع معلقه زبده تانيه فى طاسه وبعدين بضيفهم على العكاوى اللى استوت وبزود مايه لو محتاجه وبعدين بحط كل ده فى طاجن وبدخله الفرن يكمل التسوي
 وبالهنا والشفا الشيف ايمن العطار

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :