شوربة كريمة الهليون من سارة عبد السلام



شوربة كريمة الهليون:
المقادير

500 جرام هليون
كوب حليب كامل الدسم
نص كوب كريمة...
4 كوب مرقة دجاج
2 ملعقة كبيرة دقيق
2 فص ثوم مفرومين
2 ملعقة كبيرة كرفس مفروم ناعم
رشة جوزة الطيب
أوريجنو أو زعتر أخضر جاف
ملح
فلفل أسود
2 ملعقة كبيرة زيت
1 ملعقة كبيرة زبدة
الطريقة
نزيل الجزء الناشف الخشبي من أطراف الهليون ونقطعه قطع


 صغيرة

نضيف الزبدة والزيت والثوم على النار وبعدين نزود قطع


 الهليون

نضيف الفلفل الأسود وجوزة الطيب ونسيبه على النار لحد ما


يصبح طري وبعدين نزود الكرفس والدقيق ونقلب جيداً حتى

 يمتزج الدقيق تماماً مع الزيت والزبدة

نضيف مرقة الدجاج والحليب والملح والزعتر الجاف ونسيبهم 


يغلو كويس على النار لمدة 5 دقائق

نضرب الخليط في الخلاط لحد ما يصبح ناعم جداً وممتزج تماماً

نرجع الخليط على النار زنضيف الكريمة



0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :