ورق العنب من رحاب البارودي






المقادير
ورق عنب
عصير طماطم 
صلصة طماطم
بقدونس وشبت
نعناع جاف
ملح وفلفل وبهارات وشطة
شوربة للتسوية
شرائح لحم بفتيك رقيقة
ارز 


 الطريقة
بقلى بصلة فى زيت نباتى ولما لونها يشف بضيف بقدونس وشبت وكسبرة مفرومة ناعم واقلب شوية وبضيف صلصة طماطم للخليط وابهر بملح وفلفل وبهارات وشطة ونعناع جاف وبخلط كل ده مع الرز المغسول و وكمان بضيف له طماطم مبشورة وملعقة معجون طماطم و زيت نباتى واظبط الطعم تانى وكده الخليط جاهز احشى به الورق والفه اصابع وارصه فى وعاء الطهى وبين الطبقات افرد لحم بفتيك رفييييع خالص
ولما اخلص اكون مجهزة شوربة دجاج او لحم فيها ملعقة معجون طماطم صغيرة وملحها مظبوط واغطى بيها الحلة واسيبها على النار لما تغلى اهدى النار لحد النضج 
وممكن ارفع اللحم من الوجه واحمره واقدمه مع ورق العنب



 
ده باقى ارز المحشى اتبقى كتير فحطيته فى حله لوجده وغطيته    بالشوربة لحد ما   
استوى ولما حمرت اللحم حطيته فوقيه كان  طعمه روعة                       
                                                                                   
                                                                                      



واللحم اللى اتسوى بين طبقات ورق العنب بتشرب من نكهتة وبيكون روعة                                                                                      

 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :