طريقة عمل المقلوبة باللحم المفروم

المقادير :-
نصف كيلو لحم مفروم طبعا بيكون معصج
4 كوب ارز بسمتى مغسول جيدا ومنقوع نصف ساعة
باذنجان مقطح شرايح و مملح و يترك مدة نص ساعة قبل القلي فى الملح حتى لا يمتص الزيت
2 حبة طماطم مقطعة دوائر
الخطوات :-
بنقلى الباذنجان ونصفيه ونتركه على جنب ويصفى جيدا من الزيت اوعوا تنسوا لازم يكون مصفى على ورق نشاف
بنصفى الارز من الماء ونرش عليه قليل من البهارات وياريت لو عندكم لون رز بريانى بيتباع فى كارفور
فى قاع الحلة بنحط شرائح الطماطم والبصل ويا سلام كدا يا فتوكة يا شطورة لو مقلبة البصل والطماطم على جنب فى شوية زيت مع القرفة والبهارات مممممممم القرفة  بتعطى رائحة واووووو
وبعدين بنرص الطماطم والبصل فى قعر الحلة
نحط الباذنجان المقلى فوق الطماطم والبصل
وبعدين اللحم المفروم المعصج
وبعدين اخر طبقة نحط الارز بسمتى ونساوى السطح بالمعلقة
ونحط شوربة تكون عندنا ولو مفيش اغلى مية مع ماجى ونحطها فوق الكونات
وتبدأ المية فى الغلى والنار تكون عالية لغاية ما تبدأ المية تكون تحت الارز نهدى النار عليها
وتترك على النار لغاية ما الارز يستوى
اهم شيء وقت قلبها
لا بد ان تركها تهدى حوالى ربع ساعة اوعى تقلبى الحلة اول ما تستوى 
ثم نضع لحم مفروم معصج عليها من فوق 
وممكن اضافة صنوبر او لوز  على الوجه
وبالهنا والشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :