طريقة عمل البسبوسة مثل الجاهزة بالصور من مطبخ الأميرة


في يوم العطلة جميل انك تعملي شئ محبب عند اسرتك  .. والاجمل انك تعمليها مثلما تقدم في محلات الحلويات وتكون بنفس الطعم والنكهة .. 

ولكل شئ سر معين في صناعته يعطيه هذه النكهة التي دائما ما تخلف عن صناعة المنزل  

واليوم اقدم لكم اسرار البسبوسة الجاهزة  لتصنعوها في البيت وبنفس الطعم الرائع 


المقادير:

- كوبان من السميد وملعقتا طعام من برش جوز الهند. ( لو تحبي تضيفي البشر وممكن الاستغناء عنه لان فيه ناس لا تحبه )

- ثلاثة أرباع الكوب من السكر.


- ملعقة طعام من الباكينغ باودر.


-
3 ملاعق من السمن البلدي البقري ( اللي لونه اصفر شوية )
او السمن البلدي العادي انا بستعمل البقري عشان بيكون خفيف في البسبوسة شوية وطعمه اخف واجمل

- 3 علب  من اللبن الزبادي.


- القليل من الطحينة لدهن الصينية.




السيرب ( القطر ):


- كوبان من السكر.


- كوبان من الماء، فانيلا.


- ملعقة طعام من عصير الليمون.


- ملعقة طعام من السمن البلدي. 
ستوضع على السيرب بعد ما يغلي 
 
( نضع السكر والماء وعصير الليمونة يغلوا لمدة 7 دقائق تقريبا ثم نضيف الفانليا والسمن )
لا نريد السيرب سميك وانما يكون خفيف نوعا ما 

 ودي صور المقادير اللي كتبناها فوق


 




الطريقة 

ونبدا في تجهيز البسبوسة  وتابعي معي الخطوات بالتدريج لتحصلي على مذاق متميز في النهاية 

اول شئ نضع المكونات الجافة مع بعض ونخلطهم جيدا

السميد  والسكر والبيكنج بودر





ثم نقوم باضافة السمن بعد تسيحها قليلا



نخلط السمن مع السميد جيداا   حتى تختفي السمن تماما ويكون كما في الصورة اسفل




ثم نضيف الزبادي  ونبسها باليد جيدا 

لا تعجنيها  انما فقط براحة اليد تقلبي فيها 



حتكون بهذا الشكل ليست يابسة او سائلة 



ندهن الصينية بالطحينة 



 

ثم نضع العجين  ونفرده باليد ونساوي السطح  ونغطيه بورقة  خبيز ( ورق زبدة)  وندخلها الثلاجة 3 ساعات  




نخرجها من الثلاجة ونقطعها  ثم

 ندخلها الفرن  لمدة نصف ساعة تقريبا مع ملاحظتها من وقت لآخر

وهذا شكلها بعد ما خرجت 

نضع عليها  القطر  ( الشربات )  فور خروجها من الفرن

وقطعيها وقدميها


وبالهنا والشفا









6 التعليقات:

غير معرف يقول...

هل تدخل الفرن وهى مثلجة ( بعد الخروج من التلاجة مباشرة ) ؟ وهل تدخل الفرن وعليها ورق الزبدة أم ندخلها الفرن بدون ورق الزبدة ؟؟؟؟

مهندس خالد يقول...

البسبوسة مبتبقاش بيضاء من النصف كدا .. لازم تكون مستوية من النص وسمكها يكون بكتيره 1سم ..

انا اسمي خالد من مصر وتعبت عشان أعملها وتطلع زي المحلات بقيت بشتري وبحاول اقنع نفسي من وقت للتاني اشترى واعمل بنفسي يمكن تطلع حلوة وجرب وفى الاخر تطلع حاجة تانية غير البسبوسة

هو ابه السميد دا ؟؟ انا بجيبكيس "كريمة" الأصفر دا

الأمــــيـــرة المصرية يقول...

السلام عليكم
اهلا بحضرتك
البسبوسة دي معمولة بدقيق السميد وممكن حضرتك تشتريه من اي سوبر ماركت وبيكون بالكيلو وليس في اكياس جاهزة
والبسبوسة بتكون بيضة من جوة .. اتمنى تجرب الطريقة في الموضوع وان شاء الله تجد نتيجة طيبة ترضيك

دودى يقول...

ديما لما بعملها بتبقى ناشفة من فوق ومهرية معرفمن اي ياريت حد يجاوبنى

الأمــــيـــرة المصرية يقول...

يا دودي التزمي بالخطوات زي اللي مكتوب وان شاء الله تطلع جميلة وزي الجاهزة

غير معرف يقول...

جمليه

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :