لفائف مسخن الدجاج من سارة عبد السلام

لفائف مسخن الدجاج

المقادير سلق الدجاج

750 جرام صدور دجاج
4 بصلات كبار مقطعين مكعبات صغيرة
3 ورق لارو أو روق غار
عود قرفة خشب
3 حبات حبهان
2 مكعب ماجي
ملح وفلفل أسود


بقية المقادير

½ 1 معلقة كبيرة سماق
رشة جوزة الطيب
معلقة صغيرة ثوم مفروم
¼ معلقة صغيرة قرفة
ملح وفلفل
¼ كوب صنوبر
¼ كوب زيت زيتون
خبز شراك أو عيش لبناني أو رقاق طري


الطريقة

نحط صدور الدجاج على النار في ماء بارد ونستمر في إزالة أي ريم يظهر على الوش، أو ما يبقى مفيش ريم خالص نضيف البصل وكل التوابل والماجي ونسيب الدجاج يتسلق كويس على النار. نشيل صدور الدجاج من الشوربة ونخليها تبرد على جنب، أول ما الفراخ تبرد ننسلها نسايل رفيعه وصغيرة، نصفي المرقة من كل التوابل والبصل، نخلي المرقة على جنب علشان حنحتجها تاني في الآخر، نشيل كل التوابل وورق اللارو من البصل اللي صافيناه ونحمر البصل في زيت الزيتون، نضيف كل التوابل وأول ما البصل ياخد لون ذهبي نضيف عليه الدجاج والثوم ونشوحهم مع بعض، ندوق للتأكد من التتبيل وأول ما الخلطة تاخد لون بني ذهبي نطفي عليها النار ونسيبها تبرد ونضيف عليها الصنوبر

دلوقتي نبدأ اللف، نقطع الخبز أو الرقاق مثلثات كبيرة ونسقي من المرقة اللي عندنا، نحط الخلطة في النص ونلف زي السبرمج رولز بالظبط، نجيب طبق خبز أو صينية وندهن القعر زيت ونرص فيهم اللفائق وندهن الوش بشوية زيت، ندخل الصينية فرن حامي ونسيبها لد ما الوش ياخد لون ذهبي جميل


وبالهنا والشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :