رول الدجاج المحشي من سارة عبد السلام

رول الدجاج المحشي

المقادير لرول واحد

أولاً: تتبيله الدجاج


دجاجة كاملة مخلية مع جلدها

صدر دجاجه بدون عظم
2 بصله مفرومة ناعم
1 معلقة صغيرة ثوم مفروم
½ معلقة صغيرة قرفة
½ معلقه صغيرة فلفل أسود
½ معلقة صغيرة توابل دجاج
رشة جوزة الطيب


ثانياً: حشوة الرز


½ 1 كوب رز مصري مغسول ومتصفى من المياه

¼ كوب زبيب
½ كوب مكس مكسرات
بصلة كبيرة مقطعه صغير
معلقة صغيرة ثوم
½ معلقة صغيرة فلفل أسود
1 معلقة صغيرة قرفة
¼ معلقة صغيرة جوزة الطيب
ورقة لارو أو ورقة غار
2 قرنفل
1 حبهان
½ كوب مرقة دجاج
سمنة


الطريقة


لتحضير الدجاج نجيب صدر الدجاجة المخلي ونفتحه بسكينة حامية عشان يبقى شريحه رفيعه، نخلط كل مكونات التتبيلة ونسيبها ترتاح نص ساعه، ندعك الدجاج كويس جداً بالتتبيله ونسيبها تبات ليلة كاملة عشان تتبل


لتحضير الحشو، نسخن شوية سمنة ونشوح فيهم البصل ومعاه كل التوابل، نضيف الثوم والرز ونقلب كويس عشان الخلطة تمتزج كويس، نضيف المرقة ونسوي الرز نص سواه مش اكتر، نشيلة من على النار ونضيف المكسرات والزبيب ونسيبه يبرد خالص


دلوقتي نحشي الدجاج، على ورق ألمونيوم نفرد الدجاجه الكاملة وحنلاحظ إن في مناطق من الدجاجه اللحم فيها قليل جداً وأحياناً حتي بيكون في جلد بس، نبدأ نملى المناطق الفاضية دي بقطع من صدر الدجاجة المخلي اللي فتحنا عشان يكون رفيع، نضيف على الوش شوة الرز والمكسرات ونلف الرول بورق الألمونيوم ضيق جداً ونشد كويس، نجهز صينية كبيرة نملاها مياه مغلية ونحطها على النار وننزل فيها رول الدجاج عشان البخار يخلي يمسك وميتفتحش في الفرن، نشيل الرول من المياه أول ما يمسك ونسيبه يبرد خالص ويفقد أي حرارة فيه، نطلع الرول من الألمونيوم لما يكون برد ونحطه في صينية خبز وندهنه بشوية سمنة أو زبده، ندخله الفرن يستوي ووسه يحمر ويبقى جميل، يقدم مع رز بالخلطة وملوخيه



وبالهنا والشفا


0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :