بطاطس محشية باللحمة المفرومة
المقادير
كمية من وحدات البطاطس متوسطة الحجم العدد زي ماتحبي وعدد افراد الاسرة
كيلو لحم مفروم ومعصج بالبصل
زيت للتحمير
ملعقتين صلصة طماطم للوجه
الطريقة
قشري البطاطس واغسليها كويس قبل ما تبدئي بتفريغها من الداخل ( عشان لو عاوزة تستعملي ما بداخها في عمل سلطة بطاطس)
بحذر حاولي افراغ البطاطس من الداخل
جهزي زيت للتحمير على النار وحمري وحدات البطاطس لتاخذ لون وفي نفس الوقت التحمير هنا ليعطيها طبقة صلبة من الخارج حتى تتماسك عند حشوها لذلك ضروري تحمريها
طلعيها على ورق نشاف يمتص الزيت منها
طبعا جهزتي الللحمة وعصجتيها بالبصل والملح والفلفل كويس
امسكي كل بطاطس وبالملعقة احشيها باللحم ورصي في صينية مدهونة زيت مش كتير
لما تخلصي هاتي الصلصة ذوبيها في نصف كوب ماء ( ولو عندك شوربة يكون افضل )
ورشي الصلصة على وجه البطاطس
ودخليها الفرن لمددة نصف ساعة تقريبا
وطلعيها قدميها وهي ساخنة
وبالهنا والشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا