طريقة عمل المكرونة بالباشميل صينية أوقوالب بالصور والخطوات من مطبخ الاميرة




المكرونة بالباشميل


من الأكلات المحبوبة للجميع  هي المكرونة بالباشميل  برغم انها اكلة دسمة جدااا لكن لم أقابل احد الا ويعشقها 

وبصراحة هي لذيذة جداااا  وفي العزومات بتكون لها الصدارة على السفرة


ولما يكون عندي عزومة بعملها في قوالب صغيرة  مش صواني لاختصار  عملية التقطيع والتقديم بيكون كل فرد بالقالب تبعه 

افضل بكتير   



المقادير


مكرونة اصابع 

لحم مفروم معصج 

سمن 

ملح + فلفل

مقادير  الباشميل  

حسب الكمية  المكرونة انا حكتب مقدار يكفي  كيلو مكرونة يعني 2 كيس  


ثلتين كوب دقيق

3 ملاعق كبيرة سمن

كيلو ونصف لبن

كوب مرقة  اي نوع شوربة عندك 

4 بيضات

عصير ليمونة




الطريقة ..


اول شئ  نجهز  الباشميل  

نضع السمن على النار يسخن ثم نضيف الدقيق ونقلب حت يصير لون الدقيق ذهبي   ثم  نبعده عن النار ونضيف الحليب والمرقة  ونقلب بسرعة   عشان ما يكلكعش منك ويكور  حاولي تضيفي اللبن وفي نفس الوقت تقلبي

لو كلكع معاكي ما تقلقيش بالمضرب الكهربي اضربيه حيكون كويس  ..

بعد ما يكون شبة الكريمة  ارفعيه على النار مرة تانية يغلي بس لمدة خمس دقائق  مع التقليب المستمر  ثم اتركيه جانبا ليبرد 



جهزي اللحم المعصج  ....  الطريقة موجودة في الموقع 

اسلقي المكرونة في ماء وملح  حتى تنضج وصفيها  وبدون ما تغسليها تاني صفيها بس 


لما يبدا الباشميل يبرد اخفقي 3 بيضات مع نقطة عصير ليمون  وضيفيهم على الباشميل وقلبي مع اضافة الملح والفلفل   وكدة يكون الباشميل جاهز

خذي ملعقتين كبيرة واخلطيهم مع المكرونة المسلوقة 




جهزي الصينية او القوالب بتاعتك وادهنيها سمن وضعي طبقة رقيقة باشميل  في القاع 

ضيفي مكرونة  نصف المقدار  ثم ضيفي اللحم    ثم ضيفي النصف الآخر من المكرونة

ضعي الباشميل على الوجه  بحيث يغطي المكرونة كلها  ولا تظهر 

اضربي البيضة المتبقية مع رشة ملح خفيف وفلفل اسمر  ونقطة عصير ليمون

وضيفيها على الوجه   .. ودخليها الفرن  لمدة نصف ساعة  ثم ولعي الشواية فوق  وحمري الوجه ياخذ لون





وقطعيها وقدميها بالهنا والشفا






ملحوظة
انا دايما لما اعمل مكرونة باشميل لانها بتاخد وقت  بعمل كميلا كبيرة وبعد ما تستوي احتفظ بالباقي في الفريزر ويطلع اسخنه بتكون زي الطازجة وجميلة 




0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :