طريقة تخزين البسلة بالصور من مطبخ الأميرة






تخزين البسلة


البسلة من الخضراوات اللي ممكنن خزنها ونستخدمها في فصل الصيف او باقي السنة

ممكن نستخدمها اكلة لوحدها او تدخل مع التورلي وشوربة الخضار  وارز بالخضراوات واشياء كثيرة


وطريقة تخزينها سهلة جداااا  ومجربة من سنوات طويلة وانا كل شتاء اخزنها وتقعد عندي من السنة للسنة


طبعا بخزنها مع جزر مقطع معاها بتكون جميلة للاستخدام

الطريقة


شوفي الكمية اللي تحبي تخزنيها انا بشتري 5 كيلو  وبعدين 5 تانيين عشان ما اتعبش كلهم مرة واحدة


بعد ما تقشري البسلة وتغسليها وتقطعي الجزر معاها


جهزي حلة مية على النار فيها ملعقة صغيرة ملح يعني يدوب رشة ملح بس مش كتير


وبعد المية ما تبدأ في الغليان  نضع البسلة فيها


لمدة خمس دقائق فقط 


اول ما تبدأ تغلي غلوتين  صغيرة  نشيلها من على النار

 ونضعها في المصفاة وتحت المية الباردة فورا من الحنفية




لمدة خمس دقائق  ثم نتركها 5 دقائق تتصفى وتجف  ونعبئها في اكياس ونضعها في الفريزر 


واي وقت تستخدميها طلعيها على الحلة مباشرة بدون ما تفكيها لانها تبوظ طبعا


يارب اكون افدتكم 



0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :