طاجن الأرز بالكبد والقوانص بالصور والخطوات من مطبخ الأميرة






طاجن الأرز بالكبد والقوانص


ممممممممممممممم  .... بجد شهية جداااااااااااااااااا



المقادير

عدد من كبد وقوانص الدجاج 
للتتبيل 
(عدد 2 بصلة + ملح وفلفل اسمر + ملعقة عصير ليمون  )

3 اكواب ارز ( او حسب مقاس الطاجن المستخدم )

لبن + قشطة

2 ملعقة زبد او سمن بلدي

ملح + فلفل اسمر


الطريقة


نغسل الكبد والقوانص كويس اوي بالملح والليمون ونتركها في مصفاة عشر دقائق


نبشر البصل ناعم ونضع عليه ملح وفلفل وعصير ليمون 

نضعه على الكبد والقوانص ونقلبهم ونتركهم حوالي ساعة في التتبيلة 


ثم
نغسل الارز  ونبدأ في تجهيز الطاجن

ندهن الطاجن بالسمن او الزبد من كل الجوانب كما في الصورة

ثم نضع قليل من الارز في القاع


نضع الكبد والقوانص ونساويها بحيث تكون كلها سمك واحد 

ثم نضع باقي الارز  بحيث نترك مسافة 2 سم من الطاجن فراغ حتى نضع اللبن 

ثم نضع 3 اكواب لبن ونضع عليهم الملح وفلفل اسمر ونقلبهم قبل ان نضعه فوق الارز في الطاجن 

والخطوة دي مهمة لاننا مش حنعرف نقلب الملح لو وضعنا اللبن  لذلك لابد من اضافةالملح للبن قبل وضعه على الارز

لاننا لو قلبناه في الطاجن كل الكبد والقوانص ستطفو على السطح ويخسر مننا الطاجن 

ثم نضع القشطة على الوجه وندخلها الفرن الحار جداااااااااااا  لمدة ساعة  تقريبا 

ونتابعها واول ما  يتكون الوجه ويأخذ اللون الأحمرالجميل نهدئ الفرن قليلا حتى يتم النضج 


ثم نخرجها من الفرن ونتركها تهدأ قليلا ونقدمها





وبالهنا والشفا







5 التعليقات:

غير معرف يقول...

شكرا على الطبخه اللذيذه بس عندي سؤال:
ماذا تقصدين باللبن؟
هل هو اللبن الزبادي ام الحليب العادي ام اللبن الشرب؟؟؟؟
وشكرا

مغربي حر يقول...

السلام عليكم
نورتم الموقع بتواجدكم

اللبن هو الحليب السائل العادي ... طبعا نغليه على النار قبل ما نضيفه على الارز

وفي انتظار تعليقاتكم دائما معنا

مستيقظ ( بهاء الشيخ ) يقول...

يالها من أكلة ... سيلت لعابي ... وفكرتني بالرز المعمر اللي كانت أمي ربنا يبارك فيها ويعطيها الصحة والعافية بتعمله لنا في البلد ...

شكرا يا اميرة

مغربي حر يقول...

نورت الموقع اخي الفاضل

وهو فعلا ارز معمر ..لكن بالكبد والقوانص

وكمان حتلاقي ارز معمر في اكلاتي الخاصة بالحمام

وان شاء الله اعمل باللحم قريب

نورت الموقع ويسعدني زيارتك وردك دائما

جزاك الله كل الخير

غير معرف يقول...

شكله مشهي يسلمووووووو الايادي و ياريت تعملي ارز بالقوانص و الكبد بالصلصة .. ولك جزيل الشكرة يا أميرة

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :