الكنافه العثمانلى بالقشطه ( الشيف أيمن العطار)







الكنافه العثمانلى بالقشطه




المقادير: 

1/2 كيلو كنافة.
4 اكواب من القشدة الطازجة ،
2 كوب من السمن
1/2 كوب من الفستق المطحون.
2 كوب من الشربات

التحضير: 

تفرك شعيرات الكنافة باليدين ، و يضاف اليها نصف كمية السمن.
توضع نصف كمية الكنافة في صينية صغيرة ذات حافة قصيرة مدهونة بالزبدة او السمن.
تكبس بالملعقة ونعمل ده كمان فى صينيه تانيه
يوزع باقي السمن على السطح و الجوانب و توضع في فرن متوسط الحرارة.
عندما يحمر السطح ، تخرج من الفرن وبعدين نسقيها بالشربات ونحط القشطه على الصينيه ونحط الكنافه اللى فى الصينيه التانيه على القشطه بحيث ان القشطه تكون حشو للكنافه وبعدين تحطى الفستق على الوش انا عملتها فى الصوره فى صينيه صغيره جدا لكن الكميه دى اللى انا قلتها تكفى 8 اشخاص

ملاحظات: 

الكنافة العثملي طبق لبناني .
يجب متابعه الكنافة اثناء وجودها في الفرن ، فاذا وجدت قاعها احمر ، واعلاها لم يحمر اقلبيها بحذر.


الشيف ايمن العطار

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :