طريقة عمل الارز بالخلطة




المقادير

عدد 2 كوب أرز بسمتي او بلدي
و4 كوب ماء - يعني لو الارز 4 كوبات ارز يكون الماء 8 اكواب ماء
ربع كوب زيت ذرة
و4 بصلات متوسطه الحجم قطع صغيرة
نص كيلو كبد وقوانص
ربع كوب لوز مسلوق و متقشر
1ملعقه قرفه او 2 عود قرفه
و1 ملعقه سكر اختياري

الطريقه

احضار اناء ويوضع علي النار و يضاف اليه الزيت ويضاف اليه نص كميه البصل
ويقلب حتي يتغير لون البصل للون ذهبي فاتح ويضاف كميه الماء
وممكن لتغير لون الارز من غير تحمير البصل كتير نحضر طاسه صغيره
ويوضع فيه معلقه السكر لتسيحهم وعند تغير لونها للبني يضاف ماء
وعند غليان المايه يضاف الارز وتوضع القرفه و يترك علي نار هاديه للنضج

لتجهيز الخلطه

نحضر طاسه ويوضع قليل من الزيت مع باقي كميه البصل
ويقلب ليوصل للون البني الفاتح ويضاف عليه القوانص القطع
ويقلب ويضاف اليه قليل من الماء وتترك علي النار للنضج
ويضاف اليه قبل الوصول للنضج قطع الكبد وتترك علي نار هاديه حتي النضج
ونحضر طاسه وتوضع علي النار وفيها ملعقه زيت
ويوضع فيها اللوز المقشر للتحميص والتحمير

للتقديم

و يتم تقديم الارز مع الخلطه واللوز المحمص
ويقدم ساخن مع ملوخيه ( او علي حسب الرغبه ) وبالف هنا وشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :