باذنجان مقلي بالخل والثوم بالطريقة والصور من مطبخ الأميرة





باذنجان مقلي بالخل والثوم





المقادير


كيلو بانجان  مقطع انصاف شرائح دائرية

راس ثوم مدقوق 

3 ملاعق خل

2 وحدات طماطم مقعطة قط صغيرة 

ملح + كمون

فلفل اخضر

زيت للقلى

الطريقة



نغسل الباذنجان ونقطعه وهنا عاوزة تقشريه او تتركي القشر براحتك انا بتركه طبعا عشان القيمة الغذائية

رشي على الباذنجان ملح واتركيه ساعة تقريبا قبل القلي



ابدئي اقلي  الباذنجان  وطلعيه على ورق نشاف





واقلي كم وحدة فلفل خضر تعطي نكهة جميلة معه


هاتي صينية وضعي فيها ملعتين زيت


ولما يسخن ضعي الثوم المدقوق  وقلبيه لحد ما يصفر لونه قليلا



ثم ضعي الطماطم  المقطعة  وقلبي




ضيفي الخل عليها  والملح والكمون  ( خلي بالك كمية الملح مش كتير لانك ملحتي الباذنجان من قبل)

اتركي المزيج يغلي 5 دقائق




ضعي الباذنجان المقلي والفلفل المقلي في طبق


وضعي على الوجه الخلطة اللي عملناها  






مش حقولك اد ايه لذيذة وفاتحة للشهية


قدميها في الفطور مع الفول  


ومع السمك المقلي  






وممكن لوححدها تاكليها تحفة  طبعا



((لو تبقى عندك منها بعد ماعملتيها لتاني يوم ضعيها في علبة ثلاجة واقفليها كويس قبل وضعها في الثلاجة لان رائحتها نفاذة))

3 التعليقات:

خالد يقول...

استاذه تسلمي علي زوقك في الاكل

ساجدة لله يقول...

تسلم ايديكى ياجميل

سارة يقول...

تسلم ايديكي

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :