طريقة تخزين الجوافة بالخطوات والصور من مطبخ الأميرة



تخزين الجوافة بالصور



موسم الجوافة شغال دلوقتي ودي فرصة بجد لتخزينها  

انا من وجهة نظري ان عصير الجوافة من اجمل العصائر سواء في الصيف او الشتاء 

ودي طريقتي لتخزين الجوافة  لمدة تصل لسنة بدون ما يتغير لونها او طعمها

انا خزنت الدفعة الاولى  6 كيلو 

واحتجت لهم حوالي 5 ليمونات كبيرة 

الطريقة

اغسلي الجوافة  كويس اوي  واقطعي المكان الاسود فوق وتحت 






اقسمي كل واحدة نصفين بالطول  وبملعقة  حاولي تطلعي البذور بتاعتها 

وبعد كدة عندك 3 طرق لتخزينها 

اما ان تخزنيها انصاف كما هي مع وضع ليمون عليها وتعبئتها في اكياس 



واما ان تقطعيها قطع صغيرة وايضا تضعي عليها عصير الليمون وتعبئيها في اكياس 



واما الطريقة الثالثة التي افضلها  وهي عملها عجينة في الخلاط ثم حفظها

بعد تقطيعها قطع صغيرة جداا ضعيها في الخلاط مع قليل من الماء  لاننا نريدها سميكة  والماء هنا فقط لتحريك الخلاط 








مع وضع الليمون معها 


ثم تعبئها في اكياس  وتخزنيها في الفريزر  



ووقت استخدامها  تخرجيها وتتركيها  مدة ربع ساعة تم  تضعيها في الخلاط لعمل العصير  وممكن اضافة اللبن معها


يارب اكون افدتكم  



6 التعليقات:

غير معرف يقول...

تسلم الايادى

غير معرف يقول...

انا فعلا كنت محتاجة اعرف طريقة التخزين لانه بيجيني ضيوف كثيرة

غير معرف يقول...

شكرا

غير معرف يقول...

ميرسي تسلم ايدك

غير معرف يقول...

ربنا يبارك فيكي

نجوى حكيم يقول...

شكرا للافاده الطريقه سهله جدا

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :