طريقة عمل الكبيبة بالصور من الشيف أيمن العطار












الكبيبة من الشيف ايمن العطار


- المكونات
-كيلو برغل ناعم
-كيلو الاربع لحم مفروم (ده غير الكميه اللى هحشى بيها الكبيبه ودى حوالى نص كيلو)
-2 حبه بصل متوسطه
قرنفل - نعناع ناشف - جوزه الطيب
ملح
فلفل اسود
شطه جافه ناعمه حسب الرغبه

الطريقه

 :-ينظف البرغل ويغسل وينقع لمدة نصف ساعه
ثم يصفى تماما

-نضيف عليه اللحم المفروم (نئ مش مستوي) ونضيف البصل (يكون البصل مفروم ناااااااعم وتحطي جميع انواع البهارات والملح والشطه ويقلب جيدا"


-يفرم الخليط فرم ناعم جدا في (مكينة الكبه مش المفرمه الي تفرم خشن)


-نضعها بعد الفرم في وعاء ونغطيها كويس بكيس بلاستيك في الثلاجه لمدة ساعتين


-بعد مرور ساعتين تكوني جهزتي اللحم الي هتحشي فيه الكبيبه وده عياره عن نص كيلو لحم مفروم وبصله مفرومه مع ملح وفلفل اسود ومعاه شويه نعناع وتشوحى اللحم المفروم مع البصل على النار وتصفيها بعد كده من اى دهون وتسبيها تبرد وتبدأي تقطعي دوائر من عجينة الكبيبه وتكوريها براحة اليد ممكن تدهني يدك بشوية زيت او ماء بارد وانتي بتكوريها عشان لا تلصق او تتشقق وتعملى فيها حفره باصباعك بشويش عشان لا تتشقق او تثقب من الجهه الثانيه وتحطي فيها اللحم وتبدأي تلفيها بطريقه دائريه عشان تنقفل مظبوط وتخليها على جنب وتعملى غيرها لحد تخلصي الكميه


-دخليها الفريزر الحد ما تتجمد تماما وبعدين لما تجي تقليها لازم يكون الزيت غزير وسخن بس اول ما يسخن الزيت وتحطي الكبيبه هدى النار شويه عشان تستوي من جوه ولا تقلبيها لحد ما تتحمر تماما من الاسفل بعدين اقلبيها بشويش


-بعدين ارفعيها من الزيت على ورق ناشف وتقدم علطول وهيه سخنه


ممكن الكبيبه تعملى منها كميات كبيره وتخزنيها عندك في الفريزر بالايام ومتقلقيش وتقليها عادي مش بيحصلها حاجه


وبالهناء والشفا ايمن العطار

معليش طولت عليكم بس جربوها وان شاء الله تعجبكم




0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :