طريقة عمل البسيمة بالصور والخطوات من مطبخ الأميرة


المقادير

 كوب ونصف  دقيق سامولينا ( سميد)

1 كوب دقيق عادي

اكوب سكر

ربع كيلو بشر جوز هند

3 ملعقة سمن كبيرة

نصف كوب لبن

نصف كوب ماء

ملعقة كبيرة بيكنج بودر

2 كوب سيرب  تقيل ( 2 كوب سكر + 2 كوب ماء + عصير نصف ليمونة )
يوضع على النار حتى يغلظ قوامه نوعا ما 







الطريقة 

وتابعوا الصور  بالتفصيل 

نضع اللبن والماء والسكر  والسمن بعد تسييحه نوعا ما 

ونخلطهم بالمضرب اليدوي قليلا








نخلط المكونات الجافة 


السميد + الدقيق + جوز الهند + البيكنج بودر ونقلبهم مع بعض





ثم نضيفهم لخليط اللبن والسمن والسكر

ونقلبهم باليد  ... ولا نعجن  فقط  نقلبهم بهدوء  براحة اليد


نجهز صينية  وندهنها بالسمن  ثم نضع فيها ورق زبدة وندهنه ايضا بالسمن

ونضع خليك البسيمة ونضغط ليتساوى المقدار داخل الصينية بهذا الشكل





ندخلها الفرن لمدة نصف ساعة تقريبا مع ملاحظتها  كل فترة 





نضع عليها السيرب ( الشربات ) فور خروجها من الفرن وهي ساخنة







ونقطعها ونقدمها وبالهنا والشفا






13 التعليقات:

غير معرف يقول...

خطيييييييييييييييييره

غير معرف يقول...

ششكلها يجوع ..........يمممممممم

غير معرف يقول...

مجربتهاش

غير معرف يقول...

مش ظريفة وشكلها رخم

fares salama يقول...

هل تسقى البسيمه بالعسل الساخن وهى ساخنه

غير معرف يقول...

تسلم ايديك ان شاء الله اعملها اليوم

غير معرف يقول...

ماشاء الله تسلم ايدك

غير معرف يقول...

لا لازم يكون بارد ولو سخن هى تبقى باردة

غير معرف يقول...

اوك

Ahmed Haggag يقول...

ما هو السميد
ووين بيتباع

غير معرف يقول...

شكرا اوى

غير معرف يقول...

شكرا اوى

غير معرف يقول...

مشكورين

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :