مكرونة باشاميل بالدجاج والمشروم والبسلة من سارة عبد السلام



المقادير

400 جم مكرونة
500 جم صدور دجاج مخلية مقطعة قطع متوسطة
مشروم مقطع شرائح، الكمية حسب الرغبة
بصلة مقطعة مكعبات
فصين ثوم مفرومين
كوب بسلة مجمدة
2 ساق كرفس مقطعة
4 أكواب مرقة دجاج
كوب حليب كامل الدسم
ربع كوب كريمة
3 ملعقة كبيرة دقيق
2 كوب باشاميل
زيت نباتي
زبدة
ملح-فلفل-جوزة الطيب- زعتر جاف


الطريقة

نخلط الزبدة مع الزيت ونحمر فيهم مكعبات الدجاج ونتبلها بالفلفل الأسود وجوزة الطيب. نضيف مكعب ماجي واحد ونسيبها لحد ما يبقى لونها ذهبي. نرفع قطع الدجاج وفي نفس الزيت والزبدة نقلي البصل والكرفس وبعدين نضيف المشروم والثوم والبازلاء ونتبل بالفلفل الأسود وجوزة الطيب. نضيف الدقيق ونخلطه كويس مع الزيت ونرجع الدجاج للخليط مع إضافة المرق والحليب. نغلي الصوص لحد ما يتقل ونضيف الكريمة. نسلق المكرونة بس بدون ما تستوي للآخر عشان حتكمل سوا في الفرن. نخلط الصوص مع المكرونة ونحطه في الصينية ونغطي المكرونة بالباشاميل ونتركها في الفرن لحد ما يبقى وشها ذهبي.

وبالهنا والشفا


0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :