ستربس الدجاج الحارة مع صوص المسترده والعسل من سارة عبد السلام

ستربس الدجاج الحارة مع صوص المسترده والعسل

يا جماعه بجد الستربس دي من أحلى الستربس اللي كلتها وفعلاً أحلى من أي حاجه ممكن تجيبيها من أي مطعم ولا مجمده ولا أي حاجه من ده وسهله جداً وأنا كمان عملت كمية منها النص قليته وطلع روعه والنص التاني خبزته في الفرن تاني يوم ومجرد إني دهنت الصينية بشوية زيت ووش الستربس بشوية زيت برده وإتصدمت لما لقيت إنها طلعت ألى من المقلية كمان! يعني تاكلي منها وإنت ضميرك مرتاح وعارفة إنها مفهاش أي دهون تقريباَ ومفيده جداً فياريت الكل يخبزها مش يقليها


مقادير تتبيلة الدجاج

500 جرام صدور دجاج مخلية وبدون جلد
¼ كوب صوص توباسكو حار
½ معلقة صغيرة بابريكا
½ معلقة صغيرة بودرة ثوم
½ معلقة صغيرة بودرة بصل
2 معلقة كبيرة حليب رايب
ملح وفلفل أسود


مقادير الكرست

½ كوب حليب رايب
150 جرام كورن فليكس
½ كوب جبنة بارميزان
1 معلقة كبيرة أوريجانو
1 معلقة صغيرة بابريكا
½ معلقة صغيرة بودرة ثوم
½ معلقة صغيرة بودرة بصل
½ معلقة صغيرة فلفل أسود


مقادير صوص المسترده بالعسل

1/3 كوب زبادي
1 معلقة كبيرة مايونيز
¼ كوب مسترده
2 معلقة كبيرة عسل وممكن تقليل أو زياده الكمية حسب الذوق
ملح وفلفل أسود



الطريقة

تقطع صدور الدجاج شرائح سميكة وتتخلط كل مكونات التتبيله وتترك قطع الدجاج فيها ساعتين على الأقل ويفضل ليلة كاملة

لتحضير صوص المسترده نخلط كل المكونات ونسيبه لحد ما يستوي الدجاج

لتحضير الكرست ننقل اللبن الرايب في طبق عميق وفي محضر الطعام نضيف كل المكونات الباقية ونطحن بس نخلي الخليط خشن مش ناعم عشان يبقى كريسبي جداً بعد كده

نحط قطع الدجاج في اللبن الرايب ومنه على الكورن فليكس، نضغط كويس عشان الكرست تمسك ونجيب صينية خبز ندهنها زيت ونرص قطع الدجاج وندهن وشها أو نرشة بشوية زيت، نخبز لحد ما اللون يبقى ذهبي والكرست تبقى كريسبي وجميله ونقدم مع صوص المسترده والعسل


وبالهنا والشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :