طريقة عمل صلصة الطماطم من مطبخ الأميرة

بطريقة مطبخ الاميرة

وهي الطريقة الصح ان شاء الله للتخزين في الفريزر



 طبعا نختار الطماطم الحمرا والمستوية بس تكون سليمة 
نغسلها كويس  



ونضعها زي ماهي في حلة كبيرة فوق بعضها على البوتاجاز  وبدون ان نضيف اي ماء ونغطيها لمدة نصف ساعة على نار عالية
( انا قسمت الكمية عشان كبيرة على 3 حلل)
بعد نصف ساعة نتركها تبرد قليلا  وننزع قشرة الطماطم حتلاقيها سهلة جداا وتتشال بسرعة معاكي




وحتلاقي مية صفرة في الحلة نزلت من الطماطم دي ترميها 




بعد تقشير الطماطم  تاخديها وتضربيها في الخلاط  
شوية بشوية عشان حتكون غليظة 

وبعدين تضعيها في حلة على نار هادئة  تستوي  مع التقليب كل شوية

حتلاقي حجمها بيقل وبتطلع فقاعات وهي تستوي   




اتركيها تبرد  وعبئيها في اكياس  على حسب استخدامك
وانا هنا عملت اكياس مختلفة الاحجام
عشان صلصة مكرونة وعشان الطبيخ للخضار مثلا وكبير شوية عشان صلصة المحشي  
 يعني اعملي ونوعي في الاحجام على حسب ظروفك  واحتياجك



ووحطيها في درج الديب فريزر  


1 التعليقات:

●○●○ يقول...

من غير ما احط ملح

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :